Grilovací držák na žebra a koš na pečení
Grilovaný držák na jídlo s funkcí 2 v 1.
Držák nabízí prostor až pro 8 žeber o šířce 2,5 cm.
Grilovací koš na zeleninu vyrobený z nerezové oceli s chromovanými držadly.
Grilované jídlo může odkapávat skrz otvor. Vhodné do myčky.
Rozměry produktu: cca 28 x 40 x 6,5 cm
Tepelně odolné rukavice vyrobené z kůže pro grilování a uzení. Levá a pravá rukavice v sadě.
|
GRIL S UDÍRNOU AUSTIN XL PIT BOSS Pit Boss gril Austi XL na dřevěné pelety doplněný o boční udírnu s prosklenými dvířky. Peletový gril velkých rozměrů s plně automatickým provozem vhodný pro BBQ grilování, grilování, uzení nebo i pro přímé grilování na otevřeném ohni.
Gril je vybaven LCD displejem, digitálním nastavením teploty, automatickým podavačem a zapalovačem pelet, regulátorem přívodu vzduchu, zásobníkem na pelety (14kg až na 12 hodin grilování ), plechem na odkapaný tuk, kyblíkem na tuk, 3-mi spodními litinovými rošty s porcelánovým povrchem, 1 litinovou horní mřížkou s porcelánovým povrchem ( dvě grilovací úrovně ), dvěmi sondami na maso, spodní policí, boční poličkou ( slouží i jako servírovací podnos ) a ve víku zabudovaným teploměrem.
Boční udírna nabízí vynikající retenci tepla a dlouhotrvající odolnost. Udírna má velké průhledové okno, teploměr, jednoduché otevírání, tři masívní rošty, odtokový kanálek na dně udírny a komín s vnitřním ovládáním klapky pro proudění vzduchu z grilu do udírny. Teplotní rozsah udírny je 35°C až 230°C v závislosti na okolní teplotě. Pelety ze zásobníku se pomocí šnekového podavače automaticky posouvají do grilovací komory, kde jsou tyto pelety zažehnuty elektrickým zapalovačem, který je rozžhaví. Zároveň do udící komory proudí vzduch ventilátorem a fouká žár z pelet tak, aby se v grilu dosáhlo požadované teploty. Požadovanou teplotu můžete kontrolovat na teploměru zabudovaným ve víku grilu.
Zhořené pelety pak odpadávají do popelníku, nad kterým je položené krycí víko topeniště s regulátorem přívodu vzduchu a plamenů. Krycí víko s regulátorem slouží pro regulaci žáru přímého i nepřímého grilování a má i funkci odvodu tuků do sběrného kyblíku.
Ovládací panel na násypce slouží ke spuštění grilu, k nastavení teploty - otočná stupnice s přednastavenými teplotami grilu a k připojení sond na maso. Teplota uvnitř grilu závisí na umístění grilu ( v závětří nebo volné prostranství ) a na teplotě okolí ( zima, léto ).
Pelety zaručí, že skutečně grilujete na 100% přírodním dřevu, s nímž dosáhnete toho nejčistšího kouřového aroma. Různé pokrmy vyžadují různé druhy dřeva – ovocné z třešně nebo jabloně zaručí jemně sladkou chuť, ořechové výraznější slanou kouřovou chuť a dubové pelety velmi vhodně obohatí chuť čerstvého lososa. . Naplňte zásobník 100% dřevěnými peletami, užijete si tak grilování nebo uzení, aniž by bylo nutné neustále hlídat přikládání.. Grily Pitboss neslouží pouze na grilování. Můžete s nimi udit, zapékat, dusit, péct a v neposlední řadě díky nim ovládnete královskou grilovací disciplínu – BBQ neboli barbecue, metodu spočívající v pomalé přípravě masa s využitím dřevěného kouře.
Technické údaje grilu • rozměr sestaveného grilu š/v/h 160x128x68cm • rozměr grilovací plochy š/h 90x50cm • provozní teplota až 260 °C (přímý gril až 500 °C) • hmotnost 81 kg Technické údaje udírny • rozměr udírny š/v/h 49x67x44cm • provozní teplota od 23 °C až 230°C v závislosti na okolní teplotě • hmotnost 18 kg
Dřevěné brikety Směs Blend
Pit Boss Směs Blend pelety dodávají konečnou chuť Vašemu oblíbenému masu. Tyto pelety jsou univerzální chuti a jsou vhodné proto pro veškeré uzení jakýchkoli výrobků.
Všechny pelety Pit Boss Hardwood jsou 100% přírodní a bez umělých příchutí, postřiků, lepidel nebo chemikálií.
Dřevěné brikety Hickory
Pit Boss Hickory pelety dodávají konečnou chuť Vašemu oblíbenému masu. Vychutnáte si zejména tuto směs na grilování a uzení hovězího, kuřecího, vepřového, pizzy a zeleniny.
Všechny pelety Pit Boss Hardwood jsou 100% přírodní a bez umělých příchutí, postřiků, lepidel nebo chemikálií.
Injektor s nerez jehlou slouží ke vpravení marinády do velkých kusů masa. Marinované maso je šťavnaté a plné chuti. Marinovací jehla je dodávána spolu s dvěma jehlami, menší pro marinování čistou marinádou (průměr 3,5 mm) a větší pro vstřikování marinády s bylinkami (průměr 5 mm). Injekce má objem 40 ml a stupnice na straně jehly Vám umožní vstříknutí přesného množství marinády do masa. Marinovací jehla se snadno rozebírá, čistí a lze ji mýt v myčce.
Rukavice BBQ jsou vyrobeny z tepelně odolného materiálu (do 300 ° C). Jsou měkké a mají černý design a silikon strukturu pro dobrý úchop. Rukavice lze nosit z obou stran. BBQ rukavice mají Certifikaci EN388 a EN407.
BRIKETY BLACK WATTLE 10KG
Dodávají masu, rybám nebo zelenině příjemnou, neutrální chuť a vůni.
Tyto brikety Black Wattle jsou vyrobeny z australského akátu (Black Wattle). Jedná se o rychle rostoucí strom, který je běžný v Jižní Africe. K výrobě briket se používá drť z dřevěného uhlí Black Wattle ve směsi s kukuřičným škrobem jako přírodním pojivem.
Díky tomu jsou brikety Black Wattle tak jedinečné:
• Snadno se zapálí, což šetří spoustu času
• Spalují se rovnoměrně a velmi dlouho a proto je hospodárné je používat
• Neprskají při hoření, proto jsou bezpečné.
• Dodávají masu, rybám nebo zelenině příjemnou, neutrální chuť a vůni
Balení: 10 kg
Grilovací kartáč 40 cm dlouhý a 16 cm široký. Hlavice kartáčku o průměru cca 3,5 cm. Pozinkovaný ocelový drát.
Vyčistěte mřížky, pekáče a vaničky rychle a efektivně bez dlouhého drhnutí.
Ochranný kryt na přenosné ohniště slouží jako ochrana před jiskrami. Robustní, pevný a odolný výrobek. Technická data:
očko pro snadnou manipulaci
průměr: 59 cm
vyrobeno v EU
|
Grilování na litinovém roštu dodá pojmu "dokonalá pochoutka" nový
rozměr. Jste vlastníkem plynového grilu Mexico BBQ značky G21?
Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na grilovaný steak, sýr, pstruha,
lilek, papriky a další delikatesy z letní kuchyně? Pak si určitě
opatřete grilovací litinový rošt G21.
Proč zrovna litina?
Litina patří mezi nejodolnější materiály, které se pro grilování
používají. Je vysoce odolná proti vysokým teplotám a poškrábání. Navíc
se litinový rošt snadno čistí a grilované potraviny se na něj
nepřichytávají tolik, jako na jiné materiály.
Co takhle zelenina s pořádným kusem masa?
Chcete si dopřát delikatesní grilovanou zeleninu a pořádný steak? Nyní
můžete! Zeleninu nakrájejte na větší kusy, nebo ji nechte v celku.
Záleží jen na vaší chuti a fantazii. Steak grilovaný na roštu je pravým
požitkem. Maso získá pomocí grilování na větším žáru na povrchu
křupavou kůrku, která prostě ke grilování patří. Zeleninu společně s
masem položte na grilovací rošt a pak už jen počkejte, až se vše pěkně
ogriluje. Dobrou chuť!
Máte už naložené maso a nakrájenou zeleninu? Tak připravte gril,
roztopte litinový rošt, vychlaďte pití, pozvěte přátele a užijte si
pohodovou večeři pod širým nebem.
Specifikace:
Materiál: litina
Rozměry: 43 x 36 cm
Hmotnost: 3 kg
|
Milujete šťavnaté špízy nebo kebab? Chcete si své oblíbené pochoutky
dopřát připravené na grilu, tak jak jsou nejlepší? Se sadou na
grilování špízů a kebabu G21 si snadno vyrobíte oblíbené tortily s
kebabem nebo šťavnaté špízy z masa a zeleniny při každé letní
grilovačce.
Provedení v profesionální kvalitě
Sada je vyrobena z kvalitní nerezové oceli, která vám vydrží navěky.
Materiál je odolný vůči vysokým teplotám i přímému žáru, proto jej
můžete použít na jakýkoliv gril, ať už plynový, nebo na dřevěné uhlí.
Jak na to?
Naložte si maso, zeleninu nebo cokoliv, co chcete na grilovacích
jehlách připravit. Poté jednotlivé kusy surovin napíchněte postupně na
grilovací jehly, dokud nejsou plné. Stojan umístěte na rošt grilu a
vložte do něj naplněné jehly. Postupně jehly na stojanu otáčejte, aby
se vše grilovalo rovnoměrně ze všech stran. Po ugrilování jehly
sundejte z grilu a můžete ihned servírovat. Dobrou chuť!
Specifikace:
Materiál: nerezová ocel
Počet jehel: 6 ks
Délka jehly: 43 cm
Rozměry balení: 44 x 14 x 4 cm
Hmotnost: 1 kg
Hmotnost balení: 1,1 kg
|
Chcete si dopřát ještě lepší chuť grilovaných specialit? Máte plynový gril a chybí vám to kouřové aroma, typické pro grilování na dřevěném uhlí? Nebo chcete překvapit své hosty jedinečným chuťovým zážitkem? Tato malá, na první pohled nenápadná „kovová krabička s dírkami” vás dostane na vyšší úroveň grilování, přímo mezi mistry grilu.
Jaké výhody přináší grilování s boxem na uzení G21?
Důmyslně řešená nerezová krabička s víkem se po naplnění dřevěnými lupínky nebo štěpkami zavře a vloží mezi hořáky plynového grilu, případně na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo grilu elektrického.
Po zavření víka grilu a zahřátí grilu se z namočených dřevěných lupínků začne uvolňovat kouř, který naplní grilovací prostor a grilované maso, ryby nebo další speciality získají jedinečné kouřové aroma. G21 box na uzení se skvěle hodí i pro douzování sýrů, ovoce a zeleniny na grilu.
Provedení grilovacího nářadí – boxu G21 na uzení
G21 box na uzení s víkem je pevný a stabilní i při vysoké teplotě uvnitř grilu. Vyrobili jsme jej z nerezu a opatřili otvory ve spodní stěně i ve víku. Díky těmto průduchům se kouř uvolňuje ven z boxu a plní vnitřní prostor grilu.
Udící box G21 je při rozměrech 23 x 9 cm a výšce 4 cm kompaktní a mezi hořáky plynového grilu či na rošt grilu na dřevěné uhlí nebo grilu elektrického jej tak snadno umístíte.
Víko grilu nechejte po celou dobu grilování s udícím boxem zavřené, aby kouř mohl cirkulovat uvnitř.
Tipy pro maximální využití udícího boxu G21
Namáčet nebo nenamáčet? Před použitím doporučujeme dřevěné lupínky nebo štěpky namočit, aby vznikal kouř a štěpky neshořely. Po namočení z dřevěných štěpků důkladně vymačkejte tekutinu, příliš mokré třísky a lupínky by se místo kouření jen napařovaly.
Chuť grilovaného masa či jiných dobrot a kouřová vůně by se měly navzájem sladit. Využijte grilovací kouřový box naplno a vložte do něj štěpky z různých druhů dřeva podle toho, co právě grilujete.
Pohrát si můžete i s tekutinou, do které dřevěné odřezky, štěpky nebo lupínky namáčíte – citronová šťáva dodá vynikající kouřové aroma rybám, mořským plodům nebo bílému masu, vyzkoušet můžete i jablečnou nebo ananasovou šťávu a výtečné je také aroma z kouře dřevěných lupínků, namočených v pivu nebo lehkém víně.
Čím box naplnit?
Při volbě dřevěných štěpek, lupínků nebo odřezků do boxu na uzení G21 máte velký prostor k experimentování a objevování. Vyzkoušejte různé typy dřeva, škála chutí je neuvěřitelná. Dřevěné lupínky nebo štěpky z ořešáku se hodí k hovězímu i vepřovému masu. Kouř z ořechových štěpků je silný a velmi aromatický.
Dřevo z jabloně je ideální pro vepřové maso a drůbež, jeho kouřové aroma je jemné a nasládlé.
Třešňové dřevo je skvělé a univerzální, vhodné pro vepřové, hovězí, drůbeží i zvěřinu. Sladká a jemná chuť, která se dobře mísí s jinými dřevinami.
Olšové štěpky nebo lupínky jsou ideální k rybám a drůbežímu masu. Jejich kouř je jemný a masu dodá nasládlé aroma.
Hlavní přednosti grilovacího boxu na uzení G21
odolné provedení z nerezového plechu
snadná údržba
kompaktní provedení s chytře umístěnými průduchy a víkem
univerzální použití pro plynové a elektrické grily i grily na dřevěné uhlí
Specifikace
Materiál: nerezová ocel
Tloušťka plechu: 0,5 mm
Rozměry (Š x V x H): 23 x 4 x 9,5 cm
Hmotnost: 0,28 kg